dinsdag 24 juli 2012

Mooie dagen

Lieve Nee,

Moet je altijd goed geluimd zijn om te bloggen? Ik ben moe, had een werkdag waar ik maar moeizaam doorheen kwam en hoor net dat ik vanavond alleen ben... Maar ach, het is mooi weer en er is genoeg om blij van te worden! Zoals luie ontbijtjes met vers gebakken stokbrood in Frankrijk...  



Wat een heerlijke vakantieweek was het, vol zon, cigales en Franse marktjes! Ben blij dat ik nog gegaan ben. Maar goed, hier is het deze week ook fijn vertoeven. Lekker buiten in de tuin Chinese thee drinken en kijken hoe mijn braam langzaam maar zeker rijpe vruchten krijgt.


Of eindelijk eens stoppen langs de weg die ik iedere dag rijd om die twee mooie zwarte koeien met witte streep te bekijken. Er grazen ook vier alpaca's bij, onwijs grappige beestjes om te zien. Jammer genoeg zaten ze te ver voor de foto... 


Ik denk dat ik maar eens een stukje ga fietsen door onze Hoeksche Waard. Geniet lekker van deze mooie week, voor je het weet is het voorbij!

Liefs, Nouk

dinsdag 10 juli 2012

Fotoverslag van afgelopen weekend


De vrijdag begon goed met een picknick in het Vondelpark met collega's. Toen ik 's avonds thuiskwam, bleek er een vogel op ons balkon te zitten. Hij zat heel stilletjes te zitten, zelfs als je dichtbij kwam. Waarschijnlijk een ontsnapte tamme (uitheemse?) vogel. Hij heeft een nacht op ons balkon doorgebracht, en toen ik 's ochtends nog een foto wilde nemen, vloog hij ineens weg...


Op zondag vond in Utrecht het Kadeconcert plaats, in het kader van de Culturele Zondag. Op verschillende kades in de stad kon je naar klassieke muziek luisteren. Helaas regende het pijpestelen! Change of plans: we besloten naar Rotterdam te gaan met de trein.


Donkere luchten boven de nieuwe stationskap.


Mocht je nog eens in Rotterdam zijn en een leuk café zoeken, dan is NRC (Nieuw Rotterdams Café) in de Witte de Withstraat een aanrader. Dit nieuwe café is gevestigd in een pand waar vroeger de redactie en drukkerij van het NRC zat. Het interieur is licht, met veel verticale lijnen. De ruimte is mooi ingericht met designstoelen en aan de muren hangen zwart-witafbeeldingen van muzikanten. Je kunt er ontbijten, lunchen of dineren. De koffie is lekker, evenals de vegaborrelschaal die wij bestelden.
Mooie afsluiter van het weekend!

zondag 1 juli 2012

Crea jazzparade

Lieve Nee,

Lijkt me heerlijk om niet te plannen en gewoon naar het moment te leven. Helaas werkt dat bij ons meestal een beetje averechts; als wij niks plannen, gebeurt er.... niks! Dus plan ik meestal toch maar een beetje vooruit. Zo overweeg ik volgende week zondag toch weer naar het North Sea Jazz festival te gaan. Vorig jaar heerlijk rondgedwaald in mijn uppie. Jazzmuziek blijft toch briljant. Wanna sees: Bernhoft (onwijs muzikale einzelganger), Finn Silver (Nederlands, verfrissend en een tikje apart) en The Kyteman Orchestra (ik moet Colin gewoon eens live zien!).

De zomervakantie is voor mij nu officieel begonnen. Geen school of stage meer, dus lekker wat tijd over voor leuke dingen. Zo ben ik afgelopen vrijdag naar de Parade in Rotterdam geweest met mijn ouders. Lekker zonnetje en wit wijntje erbij... zo mag de zomer er wat mij betreft uitzien! In mijn vriezer ligt een stapeltje spiezen en speklapjes ongeduldig te wachten tot de zomer zich wat meer laat zien. Tot nu toe is het weer nog niet echt indrukwekkend geweest...

Nu ik wat meer tijd heb, kunnen de crea projectjes ook weer een beetje van start gaan. Er staat een nieuw project op de planning waar ik mijn naaimachine weer eens voor uit het stof kan trekken. En laatst hebben we ons rommelmarkt-ladekastje helemaal opgeschuurd en geverfd. Best mooi geworden, al zeg ik het zelf! Hopelijk komt er de komende tijd weer wat meer creativiteit uit mijn handen. Ben ook benieuwd naar jouw naaicreaties...?

Liefs, Nouk