zondag 26 augustus 2012

Iets nieuws

Lieve Nee,

Lekker hoor, zo'n weekje vrij. Ik blijk ook nog 7 vakantiedagen te hebben dit jaar... meevaller! Deze week had ik dan wel geen vakantie, maar toch was er genoeg tijd over voor leuks. Bijvoorbeeld: picknicken op een kleedje in het gras langs de Kromme Rijn. Stoere plantjes kopen om mijn saaie vensterbank mee op te groenen. Alle restjes uit de koelkast omtoveren tot een heerlijke salade. Lekker lachen om de fim l'Arnacoeur op de pleinbioscoop in Rotterdam. Best een fijn weekje dus.



Even iets anders: een paar collega's van mijn werk gaan in januari meedoen aan de halve marathon in Egmond aan Zee. Mij werd gevraagd of ik misschien zin had om de kwart marathon te lopen. Even voor de duidelijkheid: dat is dus 10,5 kilometer. Hardlopen!!! Hoe lang ben je daar wel niet mee bezig? Meer dan een uur? Afijn, ik - een doorgewinterde bankzitter - heb natuurlijk vriendelijk gepast. Maar toch, dat hardlopen is helemaal zo slecht nog niet. Misschien kan ik gewoon eens 5 km proberen? Had ik laatst niet iemand horen vertellen over ene Evy...? Nou, je raadt het al: Evy heeft me vanmorgen vriendelijk doch meedogenloos door mijn eerste hardloopsessie geloodst. Het bikkelen is begonnen!

Liefs, Nouk

vrijdag 24 augustus 2012

Een weekje vrij

Lieve Nouk,

Ik heb zojuist een week vakantie achter de rug. Vakantie in Nederland, in ons mooie appartement. Even een weekje voor mezelf, voordat de drukte weer losbarst op het werk. Wat heb ik allemaal uitgespookt deze week?

J Lezen
Ik ben dol op lezen, maar met een fulltime baan komt het er bijna nooit van. Ik heb één vakantiedag alleen maar besteed aan het lezen van een boek. Invisible van Paul Auster. Te interessant om weg te leggen! Ook heb ik mijn Book Journal herontdekt. Dit is een Moleskineschrijfboekje waarin je de boeken bijhoudt die je gelezen hebt, inclusief oordeel en favoriete quotes. Leuk om terug te lezen!

J Sociale contacten onderhouden
Shoppen met mijn moeder, de groeiende buik van mijn zwangere vriendin bestuderen, eetdates...

J Concert
Dinsdag ben ik naar het concert van The Shins geweest in Paradiso. Het was leuk, maar niet geniaal. Leuk om alle liedjes live te horen, minder leuk was het geluid dat af en toe wat hard en galmig werd.

J Picknicken
Op een kleedje in het gras langs de Kromme Rijn met zelfgemaakte lekkernijen uit een rieten picknickmand. Jij weet er alles van!

J Sporten
Het voordeel van een vrije week is dat je op elk moment van de dag kunt gaan sporten. Niet dat ik dat gedaan heb - daar ben ik veel te lui voor. Het bleef bij twee keer.

J Relaxen
Zeer belangrijk is natuurlijk het relaxen tussen de bedrijven door. Op het balkon, voetjes omhoog, bakje aardbeien erbij, en even helemaal niets doen.

Ik had nog allerlei andere dingen willen doen. Zo gaat dat altijd met vakanties - ze zijn voorbij voordat je er erg in hebt. De overige plannen schuif ik door naar de volgende vakantie!

Liefs, Nee
 

maandag 13 augustus 2012

Een heleboel leuks

Lieve Nee,

Had ik allemaal foto's gemaakt voor op mijn blog, wil mijn telefoon geen verbinding maken met m'n computer... Beetje jammer! Dan maar een beetje over alles bloggen. Mijn vriend begint over een paar dagen voor zichzelf en dat is een drukke boel kan ik je zeggen. Toch heb ik ook veel leuks gedaan de afgelopen tijd. Een kleine greep nu uit de ochtendbladen: (Ja, ook ik kijk iedere ochtend naar Jan...)

- Fietsen met een hoogzwangere collega om de Reeuwijkse plassen (respect!) en eindelijk mijn zelfgemaakte kraamcadeautjes geven.
- Picknicken op het strand van 's Gravenzande met een studiegenootje, onderweg naar huis compleet doorweekt regenen en er dikke lol om hebben.

- Mijn vriend verrassen met een surprise party voor zijn 30e verjaardag en hem voor het eerst compleet speechless zien. Het moment dat hij binnenkwam en iedereen 'surprise' riep was onvergetelijk briljant.
- Wandelen bij Strijensas tussen de bloemen, ganzen en hooglanders. Eindelijk zijn we een beetje aan het ontdekken wat onze Hoeksche Waard allemaal te bieden heeft!
- Met mijn zusje naar de film Magic Mike, waar alleen maar vrouwen in de zaal zaten en we smakelijk om alles (inclusief de film) hebben gelachen.
- Zelf dingen maken: een eerste potje bramenjam uit eigen tuin, nieuwe lijstjes in de hal, en natuurlijk de kraamcadeautjes!



Zo, dus ik ga jou volgende week laten zien hoe je een rits inzet...?

Liefs, Nouk

zondag 5 augustus 2012

Zomer?

Nog nadruipend van een zomers regenbuitje typ ik dit blogbericht. Wat begon als een schitterende zomerse dag, eindigde helaas in een herfstige avond met regen, storm en onweer. Verfrissend, zo'n bui op de fiets. Zeker als je een zomerjurkje aanhebt, met blote benen eronder. Dat krijg je ervan, als je nooit weerberichten checkt en onvoorbereid op pad gaat...
Even terug naar het warme zomerweer van de afgelopen tijd. We hebben veel op het balkon gegeten. Met die warmte hadden we geen zin in ingewikkelde warme maaltijden. Dus kozen we voor salades:


Salade met geitenkaas, gegrilde aubergine en paprika
 

Pastasalade met buffelmozzarella, parmaham en tomaatjes
 
Afgelopen zondag hadden we een leuk uitje, georganiseerd door mijn broertje. We hebben een architectuurrondleiding gevolgd in sanatorium Zonnestraal. Dit sanatorium voor tbc-patiënten bevindt zich in de bossen bij Hilversum en is eind jaren 20 gebouwd. Het is een voorbeeld van het Nieuwe Bouwen, waarbij men onder andere uitging van transparantie, functionaliteit en symmetrie. Destijds was rust, buitenlucht en zonlicht het enige medicijn tegen tuberculose. Met die gedachte in het achterhoofd is het complex ontworpen. Het sanatorium is tot eind jaren 50 gebruikt om tuberculosepatiënten op te vangen. Daarna werd het een ziekenhuis en nog later heeft het een tijd leeg gestaan en werd het een beetje verwaarloosd. In 2004 is het gebouw helemaal gerenoveerd en in oude staat teruggebracht.
Het is een schitterend gebouw om in rond te lopen, met veel geavanceerde en geniale vondsten. De rondleiding werd gedaan door een man die op het terrein geboren was (zoon van een tbc-patiënt) en er nog steeds woont. Zijn verhaal was zeer interessant en goed te volgen voor de leek. Na de rondleiding kun je de omliggende bossen in en over de heide wandelen. Aanrader!


Opschrift in art deco-lettertype

Transparantie, alsof we in het bos stonden